Over Simone

JOUW MOTIVATIE IS MIJN MOTIVATIE

SAMEN GAAT HET LUKKEN


Ik ben Simone Ridderstap-Renkema. 48 jaar, geboren en getogen in Groningen en een enthousiaste vrouw met levenservaring. Het sporten heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen. Van jongs af aan is mij geleerd dat sporten bij het leven hoort. Ik ben door mijn ouders gestimuleerd om te sporten en heb aan turnen, schaatsen, hardlopen en wielrennen gedaan.
Jarenlang heb ik met groot enthousiasme les gegeven in Groningen. De lessen die ik gaf waren, aerobics, steps, BBB en Tae Bo. Naast het lesgeven heb ik toen een passie ontdekt voor fitness. Deze lessen heb ik jarenlang verzorgd naast mijn vaste baan bij een groot bedrijf.
Door Acnes, (buikwandsyndroom), beknelling van diverse zenuwuiteinden in de buik, werd ik geconfronteerd met lichamelijke problemen die ik niet zelf kon verhelpen. Plotseling kon ik niet meer zitten omdat dit zoveel pijn gaf, kon ik alleen maar liggen omdat dit enigszins te pijn verzachtte. Mijn leven stond op zijn kop, want ik kon niet meer normaal functioneren door de constante pijn in mijn buik.
Doordat het mijn hele leven beïnvloedde ben ik gaan nadenken en in overleg met de arts, die mij behandelde, heb ik besloten na een periode van behandelingen, om toch te gaan beginnen met sporten. Dit heeft mij zo ontzettend geholpen om weer controle over mijn eigen leven te krijgen. Ik kreeg weer een positieve mindset. Ging denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Ik voelde mij lichamelijk sterker worden maar ook geestelijk. Het roer ging om, vaarwel 20 jaar bedrijfsleven. Ik ben opleidingen gaan volgen en ben inmiddels gediplomeerd Personal trainer met diverse certificeringen.
Mijn nieuwe doelen zijn:
- Vrouwen te ondersteunen naar een “betere versie” van zichzelf.
- Vrouwen te helpen bij het bereiken van hun doelen/wensen.

Heb je blessures, een lichamelijke beperking, of ben je op zoek naar een gezondere versie van jezelf dan ben ik de juiste persoon om jou te helpen.
Ben je door het lezen van mijn verhaal geïnspireerd geraakt, twijfel dan niet een neem contact met mij op.